روستای نوار در دشتی هموار ،با زمینهای حاصلخیز که در جنوب غربی شهر رزن واقع شده است .
مختصات جغرافیایی این روستا دارای عرض جغرافیایی (Latitude) و طول جغرافیایی (Longitude) می باشد . متوسط ارتفاع این روستا از سطح دریا 1822متر (Altitude) می باشد .
جمعیت این روستا بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن شهرستان در سال 1390 دارای 526خانوار و 1797 نفر جمعیت می باشد که دومین روستای پر جمعیت بخش مرکزی شهرستان محسوب می شود .فاصله این روستا تا مرکز شهرستان 9 کیلومتر می باشد. زبان اصلی مردم روستا ترکی بوده و مکالمه با زبان فارسی نیز در بین مردم رایج است .
حدود جغرافیایی این روستا از شمال به روستای ینگی قلعه،از غرب به روستای تکیه ،از جنوب به روستای خیگان (یوشانلو) و از سمت مشرق به روستای شهرک زراعی محدود می شود .
قدیمی ترین اثر باستانی این روستا ،تپه ی ارگز(argaz) مربوط به سده های میانه دوران های تاریخی پس از اسلام می باشد که در فاصله تقریبا 2 کیلومتری جنوب غربی روستا واقع شده است . این اثر در تاریخ 27 /11/1387 با شمار ه ثبت 24620 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
شغل اکثریت مردم این روستا در گذشته کشاورزی و صنایع دستی نظیر قالیبافی بوده است .آب شرب و کشاورزی این روستا از طریق قنات تامین می شد که به علت بارش های جوی کم و برداشت بی رویه آب های زیرزمینی در مناطق بالادست روستا، یکی از قنات ها به طور کامل خشک شده و 3 قنات دیگر روستا هم حال و روز خوشی ندارد .
بهسازی این روستا از سال 1385 توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آغاز شده و در حال حاضر نیز کار تسطیح و آسفالت خیابانهای آن ادامه دارد .
عمده مشکلات این روستا در حال حاضر ،کمبود جدی فضای آموزشی که متاسفانه باعث شیفتی شدن مدارس این روستا شده است و فقط تا پایان مقطع تحصلی راهنمایی امکان ادامه تحصیل در روستا وجود دارد .مشکل دیگر این روستا وضعیت آب شرب روستا ،مخصوصا در فصول گرم سال می باشد .بحث تامین فضای آموزشی این روستا و ایجاد مجتمع های فرهنگی و ورزشی نیازمند تلاش و نگاه ویژه مسئولین شهرستان می باشد .
این وبلاگ به معرفی و اخبار روستای نوار از توابع شهرستان رزن - استان همدان و تحولات اجتماعی جامعه می پردازد .امیدواریم مطالب ذکر شده در این وبلاگ بتواند مفید واقع شود .